Fiets inruilen

Oude fiets verkopen en jouw perfecte ‘nieuwe’ fiets gevonden op onze website? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Door gebruik te maken van onze inruilservice kan jij een nieuwe tweedehands fiets kopen tegen een nog betere prijs! Heb jij nog een oude fiets staan waarvan jij denkt dat deze een tweede kans moet verdienen ruil hem dan in bij Fietsbezorgd en krijg korting bij de aanschaf van je ‘nieuwe fiets’. Door gebruik te maken van de inruilregeling draag jij bij aan het hergebruik van fietsen, dat is pas duurzaam!

Heb jij mountainbike, racefiets of een fiets van het merk Veloretti of Cortina? Deze kan altijd ingeruild worden mits deze aan de inruilvoorwaarden voldoet.

Hoe krijg jij je inruilkorting?

  1. Plaats je bestelling op de website en geef bij het afrekenen aan dat je over een inruilfiets beschikt.
  2. Stuur een foto mee van de fiets die jij wilt inruilen en omschrijf de geschiedenis van de fiets waarmee jij bekend bent. Hoe meer informatie jij geeft, hoe beter onze indicatie van de waarde van de fiets is. Stuur in ieder geval het framenummer mee zodat wij kunnen controleren dat de fiets niet gestolen is.
  3. Aan de hand jouw informatie zullen wij een indicatie geven van de waarde van de fiets. Echter, de waarde van een fiets is lastig te schatten op basis van een foto. Voor een goede waardebepaling zal eerst een controle moeten plaatsvinden.
  4. Een nieuwe inruilwaarde zal op de locatie, bij aflevering van de ‘nieuwe’ fiets, gegeven worden. Deze is nog altijd onder voorbehoud.
  5. Nadat jouw oude fiets is getaxeerd door onze specialist krijg jij de definitieve inruilwaarde teruggestort op jouw rekening!

Registratieplicht van jouw inruilfiets

De nieuwe eigenaar van jouw fiets wilt natuurlijk niet dat de fiets gestolen is. Daarom controleert Fietsbezorgd, naast dat het verplicht is voor alle fietsenwinkels, het framenummer op diefstal. Dit doen wij door het landelijke fietsdiefstalregister van de RDW te raadplegen bij de inkoop van jouw fiets. Via de website van Stop Heling kan jij zelf ook controleren of de fiets als gestolen staat geregistreerd bij de politie.

Waardebepaling van jouw fiets

Fietsbezorgd vindt het belangrijk dat jij een goede inruilwaarde krijgt voor jouw inruilfiets! Bij het bepalen van de waarde wordt gekeken naar de soort fiets, de leeftijd van de fiets en de staat waarin deze verkeert. Voor het bepalen van de staat zijn met name de banden, ketting en tandwielen van belang.

Waar moet jouw inruilfiets aan voldoen?

De nieuwe eigenaren willen kwalitatief goede fietsen. Daarom kunnen wij helaas niet alle fietsen aannemen. Wij zullen uiteraard ons best doen om de fiets op te knappen, maar dit is niet altijd mogelijk. Indien essentiële onderdelen versleten zijn kunnen wij de fiets helaas niet aannemen.

Daarnaast moet de fiets aan het volgende voldoen:
– Moet 26 of 28 inch zijn
– Moet van een A-merk zijn

×

Hallo!

Klik op een van onderstaande medewerkers om te chatten of mail naar info@fietsbezorgd.nl.

× Waar kunnen wij jou mee helpen?